Corners of the World jaaroverzicht 2016

Aan het einde van het jaar is het tijd voor lijstjes en overzichten. En Corners of the World doet daar gewoon gezellig aan mee!

1. Welke reizen maakte ik dit jaar?

Januari

Januari bracht ik deels door in het prachtige Venetië. Niet alleen bewonderde ik de schoonheid van het Venetiaans carnaval, ook ontdekte ik dat er in de lagune van de stad nog meer mooie eilanden te ontdekken zijn.

Bekijk hier de foto’s van het carnaval in Venetië.
Lees hier meer over Venetië voor ieder budget.
Of lees hier het artikel over de eilanden in de lagune van Venetië.
Geen zin om te lezen? Bekijk dan de video over Venetië en het carnaval.

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

Februari

Ik heb al wel vaker gesnowboard, maar een wintersportvakantie kwam er nooit van. Tot februari. Samen met mijn zusje en een vriendin bracht ik een paar dagen in de sneeuw door in Winterberg, Duitsland.

In de volgende blogs ga ik wat dieper in op de eerste keer wintersporten:

Eerste keer wintersporten #1 – Welke bestemming?
Eerste keer wintersporten #2 – Hoeveel kost het?
Eerste keer wintersporten #3 – Voorbereiding en extra tips

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

April

Ik bracht een paar weken door in mijn geliefde Spanje. Valencia was een heerlijke stad om te ontdekken, maar Madrid voelde voor mij echt weer als thuiskomen. Na een paar jaar niet naar de kapper te zijn geweest besluit ik overigens ook nog eens om mijn haren te laten knippen in Madrid. Bij de oudste mannenkapsalon van de stad.

Daarnaast bracht ik nog een weekend door in Koblenz met mijn moeder, nadat ik via een wedstrijd van Travelbird op Instagram een reisvoucher had gewonnen.

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world
jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

Mei

Ook mei was weer een reislustige maand. Ik reisde van hot naar her in eigen land en bezocht zelfs het noordelijke Pieterburen. Daarnaast ontdekte ik in een paar dagen tijd wat voor een leuke stedentripbestemming Boedapest is. En tot slot vertrok ik in mei weer naar de andere kant van de wereld. Als eerste op het programma stond Cuba!

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world
jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world
jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

Juni

De maand juni bracht ik door op Cuba en op Jamaica. Cuba was een prachtig, maar ook intens land om alleen rond te reizen. Zo voelde ik me een salsakoningin op de dansvloer in Viñales en twijfelde ik aan mijn eigen instinct in Camaguëy.

Maar de grote verrassing van 2016 is toch wel Jamaica. Dit eiland fascineerde mij al zo lang, maar telkens gaf ik een andere bestemming weer voorrang. Maar het was liefde op het eerste gezicht. Wat een fantastisch eiland!

In deze ode haal ik jou misschien ook wel over om naar Jamaica te gaan.
En anders lukt het met deze video misschien ook wel.

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

Juli

De maand juli bracht ik deels door op Jamaica en deels in de Verenigde Staten. Mijn zusje had namelijk zomervakantie en we besloten onze eerder afgelaste road trip alsnog te gaan maken! Wat hebben we veel prachtige dingen gezien. Een korte impressie van de reis kun je in dit artikel krijgen.

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

Augustus

Ook in augustus was ik in de Verenigde Staten. Ik had nog geen plannen gemaakt en besloot uiteindelijk om terug te gaan naar Nederland. Onaangekondigd, dus vrienden en familie schrokken zich een ongeluk toen ik ineens weer thuis was. Het was tijd om werk en reizen van elkaar te leren scheiden, want anders ging ik deze levensstijl niet lang volhouden.

Oktober

In oktober organiseerde Lotte van de reisblog Scratching My Map een bloggersevenement in ‘haar’ stad Leuven. Wat een verrassend leuke stad is dat!

Daarnaast gaf ik mezelf een week écht vakantie en zocht ik een vriend op die in Barcelona woonde. Barcelona deed me goed, net als de uitstapjes die we maakten naar onder andere Girona en Montserrat.

Mijn moeder, mijn zusje en ik waren in tijden al niet meer samen op pad geweest. “Waarom gaan we dan niet met z’n drieën naar Krakau?”, vroeg mijn moeder. Ja, waarom niet? En dus bracht ik in oktober ook nog een paar dagen in deze leuke Poolse stad door.

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world
jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world
jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

De maanden november en december stonden echt even in het teken van bijkomen en opladen. Nadenken over de koers die ik wil gaan zetten. Om op die manier weer fris aan de slag te kunnen gaan in 2017!

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

2. Jullie favoriete blogs op Corners of the World

Dit waren de best gelezen artikelen in 2016 (in willekeurige volgorde):

1. Handige reisspullen, jullie zijn er dol op. Ik heb dit artikel in 2015 geschreven, maar hij blijft ontzettend populair. Zó populair, dat ik dit jaar een tweede artikel met handige reisspullen deelde!

2. Ik krijg wel eens vragen over de foto’s die ik tijdens mijn reizen maak. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen mooie foto’s kan maken, ongeacht welke camera je bij je hebt. Erg fijn om te zien dat jullie blij zijn met deze tips.

3. Ik beland soms wel eens in gekke, maffe en onhandige situaties. Zoals die keer dat ik per ongeluk in de sloppenwijken van Bogotá belandde. Maar het artikel is ongekend populair, dus ik ben blij dat mijn leed jullie vermaakt. Just kidding, ik houd ervan om dit soort verhalen te schrijven en te delen met jullie.

4. Het verhaal over mijn schijnbare date op Cuba viel ook goed in de smaak.

5. Mensen zijn altijd verbaasd hoe ik van die goedkope vliegtickets scoor. Gelukkig heb ik al wat mensen kunnen helpen met dit artikel over goedkope vliegtickets vinden!

3. Mijn favoriete blogs op Corners of the World

1. Het verhaal over de helse wandeltocht in de Grand Canyon was erg leuk om te schrijven!

2. Ik ben fan van mijn rubriek Pretty Picture Time, waar reisfoto’s centraal staan. Een van mijn favorieten is die van het Spaanse Girona.

3. Over mooie reisfoto’s gesproken: wat geniet ik altijd van het werk van reisfotograaf Laura. Ze schreef dit jaar een fantastisch boek over reisfotografie. Hier lees je er meer over.

4. Een van mijn favoriete artikelen is eigenlijk een video, namelijk de video van Cuba. Ik kan deze niet vaak genoeg bekijken!

5. En natuurlijk mag mijn grote liefde Madrid niet ontbreken. Dit jaar vond ik het weer tijd om naar de kapper te gaan. En dat deed ik: in de oudste mannenkapsalon van Madrid.

4. Meest populaire foto’s op Instagram

Wat blijft Instagram toch een leuk platform. Lekker babbelen met andere reislustige mensen, me laten inspireren door mooie reisfoto’s en op mijn beurt weer anderen helpen met hun reisplannen. Dit waren de meest populaire foto’s op Instagram van 2016. Volg je me al op Instagram?

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

5. Corners of the World cijfertjes en doelen

Wat een fijne cijfers kan ik aan het einde van 2016 bekendmaken!

Zo zijn er inmiddels meer dan 3000 unieke bezoekers per maand die samen voor meer dan 11.000 paginaweergaven zorgen.

Instagram groeide dit jaar behoorlijk: er zijn meer dan 2600 volgers. Foto’s krijgen gemiddeld tussen de 300 en 400 likes.

En ook op Facebook werden mijn verwachtingen meer dan waargemaakt: inmiddels zijn we de 600 volgers gepasseerd!

Twitter heb ik een tijdje links laten liggen, maar de afgelopen tijd kwam ik er weer achter hoe gezellig het op dit platform is. Ook daar zitten we nu op een mooi aantal: 1000 volgers.

Bedankt voor al jullie liefde, vragen en bedankjes, tips, motiverende berichten en enthousiasme. Jullie zorgen ervoor dat ik dagelijks met veel plezier met Corners of the World bezig ben!

En dan nu de doelen voor komend jaar…

Qua cijfers ben ik nog even aan het afwegen wat reëel is, maar ik heb wel een aantal doelen voor Corners of the World voor 2017 op een rijtje gezet.

Hoewel ik het afgelopen jaar veel aandacht schonk aan social media wil ik me het komende jaar ook weer wat meer richten op de blog. Ik ga proberen om 2 keer per week een artikel te plaatsen: op woensdag en op zondag.

Daarnaast wil ik het komende jaar vooral meer gaan focussen op video; dat is immers waarvoor ik heb gestudeerd en ik weet dat ik hier nog veel meer mee kan doen. YouTube gaat dus prominenter ingezet worden voor Corners of the World.

Wie mij al langer volgt weet dat ik inmiddels al twee keer van vormgeving ben veranderd. Maar nog steeds ben ik niet tevreden. Het komende jaar wil ik met een website designer om de tafel gaan zitten om wat ideeën te bespreken en de lay-out van de website te realiseren zoals ik dat wil.

Tot slot wil ik me ook blijven richten op het contact met volgers en andere reislustige mensen, zowel “offline als online”. Zoals jullie misschien al hebben gezien organiseer ik samen met Suzanne van Artikel 2.55 het evenement De Reislustige Freelancer. Ik vind het geweldig dat we zo veel jonge reislustige mensen kunnen inspireren en helpen om locatie-onafhankelijk te werken en hun droomplannen te verwezenlijken. In december was de eerste editie en wat was het leuk! Zin om ook geïnspireerd te worden? In februari houden we weer twee evenementen in Utrecht. Op de Facebookpagina houden we iedereen op de hoogte.

jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

6. Bucket list voor 2017

Een mens moet ook nog wat te wensen en te dromen hebben, toch? Op mijn bucket list staan zowel een aantal bestemmingen als een aantal dingen die ik graag wil doen. Ik deel er een paar met jullie:

1. Ik blijf het op de een of andere manier maar uitstellen, maar ik wil ontzettend graag mijn duikbrevet – PADI – halen. Hopelijk komt het er dit jaar van!

2. Een van mijn grote wensen wat betreft video is het aanschaffen van een drone. Ik heb er al een op het oog die door het compacte formaat ook erg handig is voor het reizen: de DJI Mavic Pro.

3. Het bijwonen van een evenement gericht op reisbloggen. Zelf zit ik te denken aan Traverse dat in april in Londen te bezoeken is. Even kijken hoe het met de planning zit. Als er nog mensen zijn met andere suggesties en aanraders, please let me know!

4. En zo worden er natuurlijk ook dingen georganiseerd voor digital nomads. Onder andere Naomi van Zakenmeisje organiseert in 2017 workations voor digital nomads en de Digital Nomad Cruise lijkt me ook onwijs gaaf om een keer mee te maken.

5. Een van de bestemmingen die bovenaan mijn bucket list staat is het Amazonegebied, met onder andere een bezoek aan Mount Roraima. Wie weet dit jaar!

6. Een andere bestemming die ik graag in 2017 zou willen ontdekken is Marokko. Wat een sprookjesachtig en fotogeniek land is dit, dat is toch de droom van iedere fotograaf/verhalenverteller?

Een paar bestemmingen die ik heel graag wil bezoeken zijn al vastgelegd voor 2017. In januari vertrek ik namelijk naar de paradijselijke Filipijnen en in maart ga ik naar het prachtige Zwitserland!

Eerdere Corners of the World jaaroverzichten

Wil je eerdere jaaroverzichten van Corners of the World teruglezen? Die vind je hier:

Ik hoop dat jullie geïnspireerd en met een frisse blik aan het nieuwe jaar beginnen! Hoe zit het met jullie goede voornemens, reislustige plannen en ambitieuze doelen voor het komende jaar? Of heb je juist momenten van 2016 die je heel graag met de rest wilt delen? Laat het hieronder weten in een reactie, zodat we allemaal kunnen meegenieten. Happy 2017!

Reacties via Facebook account

comments