[:nl]Chisinau voor digital nomads: de beste koffiezaken en werkplekken [:en]Chisinau for digital nomads: the best coffee places and working spaces[:]

[:nl] Het is ontzettend fijn dat ik locatie-onafhankelijk kan werken. Zelfs in Moldavië – een land waarvan ik niet wist wat ik ervan moest verwachten. Maar hoe is de hoofdstad Chisinau voor digital nomads? Werkt het internet goed? En zijn er fijne koffiezaken waar ze het prima vinden als je daar met jouw laptop zit?

Het antwoord is: jazeker! Ik bracht een paar dagen in Chisinau door en was verrast door de leuke koffiezaken in de stad. Bovendien is het helemaal niet duur. Koffie en thee zijn duurder dan verwacht in Moldavië, maar dat komt omdat locals het eigenlijk helemaal niet drinken. Maar een koffie in de meeste koffiezaken is nog steeds niet duurder dan €2 euro. En weet je wat ook hartstikke chill is? Het internet in Chisinau is zo idioot snel. Super fijn! Binnen een paar minuten had ik video’s geüpload en foto’s verstuurd. In deze blog deel ik mijn favorieten met jullie. Wat zijn de beste koffiezaken en werkplekken in Chisinau voor digital nomads?

Lees ook: wijn in Moldavië – bezoek deze bijzondere wijnmakerijen

Chisinau voor digital nomads: de beste koffiezaken en werkplekken

1. Tucano Coffee Costa Rica

De koffiezaak: Tucano Coffee is een koffieketen uit Moldavië, maar ze zijn inmiddels al naar meerdere landen uitgebreid. Er zit zelfs een Tucano Coffee in Groningen! Tucano Coffee Costa Rica is erg kleurrijk, met veel vrolijke foto’s van locals uit landen waar de koffie vandaan komt. De koffiezaak is vrij groot en ruim. Bovendien is het personeel vriendelijk. Al met al een van mijn favoriete koffiezaken om te werken!

Laptopvriendelijk: veel mensen zitten hier met hun laptop, dus het is geen probleem als je hier de hele dag zit te werken.

WiFi: je kunt inloggen zonder een wachtwoord. Verrassend snel internet.

Stopcontacten: bijna iedere tafel heeft 2 stopcontacten, dus je kunt meerdere apparaten opladen!

Menukaart: veel keuze aan koffie en thee. Ze hebben Americano en V60 koffie’s, maar ook speciale koffie’s met bijvoorbeeld zoute karamelsmaak (53 lei). Ook zijn er een paar ontbijtopties. Ik had bijvoorbeeld spinazie-pannenkoekjes met avocado, kaas en ei. Daarnaast hebben ze hier veel lekkere taartjes. Zelfs een paar vegan opties! Je kunt zowel met pinpas als met contant geld betalen.

Locatie: in het centrum van Chisinau, lekker centraal dus.

Adres: Alexander Pushkin Street 15.

Kleurrijke-muren-decoratie-Tucano-Coffee
Gekleurde-man-Nepal-Tucano-Coffee
Blauwe-koffiekop-met-hartje-Tucano-Coffee
Ontbijt-spinazie-pannenkoekjes-Tucano-Coffee
Vrolijke-vrouw-foto-op-muur-Tucano-Coffee
Taartje-lemon-met-marshmallows-Tucano-Coffee

2. BIOrganic RAW cafe

De koffiezaak: een kleine koffiezaak met 3 tafels. In de zaak vind je ook een winkel met gezonde beautyproducten en producten.

Laptopvriendelijk: doordat er weinig zitruimte is is het prima als je hier even zit te werken, maar het is niet netjes om hier de hele dag een tafel bezet te houden. Maar als je een ochtend/middag werken wilt combineren met wat eten is dit een prima optie!

WiFi: prima internet. Inloggen met een wachtwoord (staat op de muur).

Stopcontacten: voor zover ik weet geen stopcontacten.

Menukaart: allereerst is het ontzettend fijn dat er ook een plek voor veganisten is! De menukaart is lekker uitgebreid met allemaal gezonde opties. Lekkere taartjes, allerlei gezonde smoothies en soorten thee. Hier komen vooral veel vegetariërs en veganisten, maar als je vlees eet kun je deze plek ook wel waarderen denk ik. Het is niet de allergoedkoopste optie, maar nog steeds goedkoop. En de porties zijn vrij groot! Ik had bijvoorbeeld een smoothie bowl (45 lei) en een grote thee van 450 ml (45 lei) als ontbijt. Dat is nog geen €5 euro. Ook de smoothies zijn erg lekker – zelf genoot ik van de Skin Balance Smoothie (62 lei). De menukaart is in Russisch en Roemeens, maar het personeel spreekt Engels. Ook staan er veel plaatjes in de menukaart, zodat je een idee hebt wat alles is. Je kunt met contant geld en met pin betalen.

Locatie: in een rustige straat, niet ver van de parken. Vrij centraal dus, maar niet zo druk als de koffiezaken rondom de kathedraal.

Adres: Strada Mihai Eminescu 39.

ingang-raw-biorganic-cafe-chisinau
smoothie-bowl-roze-raw-organic-chisinau
Raw-Organic-tafels-met-stoelen
groene-smoothie-met-menukaart-raw-biorganic-chisinau

3. Tucano Coffee Brazil

De koffiezaak: hé, nog een Tucano Coffee! Tucano Coffee Brazil heeft één grote ruimte (je kunt ook boven zitten als het niet is gereserveerd voor evenementen). Hierdoor heb je minder privacy dan bij de Costa Rica koffiezaak. Maar ook deze koffiezaak is weer erg vrolijk en kleurrijk ingericht. Bovendien is het personeel vriendelijk en spreekt Engels.

Laptopvriendelijk: er komen hier redelijk wat mensen met tablets en laptops, dus het is geen probleem als je hier de hele dag zit te werken.

WiFi: prima internet, al had ik het idee dat het internet bij Tucano Coffee Costa Rica iets sneller was.

Stopcontacten: bij bijna iedere tafel – op het midden na – vind je meerdere stopcontacten.

Menukaart: dezelfde menukaart als Tucano Coffee Costa Rica. Lekkere taartjes, sandwiches, prima koffie’s en goede opties voor ontbijt. Je kunt zowel met pin als met contant geld betalen.

Locatie: centrale ligging, op 2 minuten lopen van de kathedraal vandaan.

Adres: Strada Alexandru cel Bun 91a.

Tucano-Coffee-quiche-met-walnoten-op-zwart-bord
Salty-caramel-koffie-Tucano-Coffee-Chisinau
Berry-cheesecake-Tucano-Coffee-Chisinau

4. Creme de la Creme

De koffiezaak: je hebt in deze koffiezaak haast het gevoel alsof je in Parijs bent. Super schattig en knus ingericht. Er is een boven- en benedenverdieping. Veel zitplekken, al kan het in het weekend wel druk zijn.

Laptopvriendelijk: de meeste mensen komen hier om te ontbijten/lunchen, maar ik heb ook een paar mensen met een laptop gezien. Het is geen probleem als je hier gaat werken.

WiFi: internet met een wachtwoord. Vraag het wachtwoord aan het personeel.

Stopcontacten: niet veel, maar je vindt er een paar bij de tafels aan de muren.

Menukaart: uitgebreide menukaart met veel zoetigheid, al kun je hier zelfs terecht voor avondeten (vlees/vis). Vooral de lekkere taartjes en quiches maken deze plek erg populair onder locals. Ze hebben zelfs macarons! Daarnaast hebben ze speciale ontbijtopties. Zo had ik kaaspannenkoekjes met koffie voor 69 lei (€3,5 euro) en een omelet met koffie (79 lei).

Locatie: erg centraal, niet ver van de kathedraal vandaan.

Adres: Strada Alexandru cel Bun 98A.

Koffiekop-creme-de-la-creme-chisinau
Ontbijt-kaaspannenkoekjes-met-jam-Creme-de-la-Creme
Franse-invloeden-creme-de-la-creme-inrichting

5. Poetry Coffeeshop

De koffiezaak: vrij klein en knus, met een stuk of 6 tafels en een bar voor het raam. De meeste mensen komen hier voor take away koffie, dus er is meestal genoeg ruimte om rustig te werken. Naast de bar vind je een winkeltje met verschillende theeën en koffies.

Laptopvriendelijk: doordat de meeste mensen komen afhalen vind je hier altijd wel een plekje. Het is helemaal prima als je hier een dagje zit te werken.

WiFi: prima internet, inloggen met een wachtwoord.

Stopcontacten: weinig stopcontacten, maar aan het einde van de bar zit er sowieso een.

Menukaart: ze hebben hier verstand van koffie. Ze hebben de gewone americano en cappucchino, maar bijvoorbeeld ook V60 en chemex koffie. En een aantal speciale koffie’s met bijvoorbeeld matcha of amandel. Ook de smoothies zijn helemaal prima. Er zijn niet heel veel opties voor het eten, ze hebben vooral quiches en gebak.

Locatie: aan het einde van de hoofdstraat. Op ongeveer 6 minuten lopen van het monument van Stefan de Grote.

Adres: Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant 119.

Poetry-Coffee-Chisinau-entree

Lees ook: 11 leuke bezienswaardigheden in Chisinau, Moldavië

Dat waren mijn tips voor fijne koffiezaken en werkplekken in Chisinau voor digital nomads! Ben jij ook in Chisinau geweest en ken je nog andere leuke plekken? Deel ze dan hieronder met mij en andere reizigers. En ben je op zoek naar andere Nederlandse digital nomads? Word dan gratis lid van mijn Facebookgroep Wereldse Ondernemers. Speciaal voor Nederlandstalige (online) ondernemers en digital nomads![:]

[:en]I love that I can work remotely, from anywhere in the world. Even in Moldova – a country where I had no idea what to expect. So how is the capital Chisinau for digital nomads? Is the internet decent? Are there nice coffee places where you are allowed to work on your laptop?

The answer is: absolutely! I spend a couple of days in Chisinau and I was surprised by the lovely coffee places. Although Moldovians are not known for being huge coffee lovers there are definitely some nice coffee places to work on your laptop. And the internet, oh my.. It’s SO fast! Really great if you have to upload a lot of photos and videos. Within a few minutes it was done. In this blog I share my favorite places with you guys. Because what are the best places to work in Chisinau for digital nomads?

Also read: wine in Moldova – visit these amazing wineries

Chisinau for digital nomads: the best coffee places and working spaces

1. Tucano Coffee Costa Rica

The coffee place: Tucano Coffee is a coffee chain from Moldova. But you can even find them in a couple of other countries already. There is even a Tucano Coffee in the Netherlands (Groningen)! Tucano Coffee Costa Rica is a super colourful place, with lots of photos of locals from the coffee countries. The coffee place is quite big and divided in different rooms. The staff is really friendly and speaks English as well. My favorite place to work as a digital nomad in Chisinau!

Laptop friendly: most people will sit here with a tablet or laptop, so it’s not a problem at all. They even have a sticker with laptop friendly on the entrance door.

WiFi: fast internet, you don’t need a password to use the internet.

Outlets: almost every table has 2 outlets, so you can charge multiple devices!

Menu: lots of different teas and coffees. One of my favorite is the special coffee Salty Caramel (53 lei). Although I have had a lot of lemon-ginger teas as well. They also have some breakfast options, like spinach pancakes with avocado, cheese and eggs. Besides that they have delicious cakes and pies. Even a couple of vegan ones. You can pay either by card or cash.

Location: in the city center of Chisinau, not far away from the Cathedral.

Address: Alexander Pushin Street 15.

Kleurrijke-muren-decoratie-Tucano-Coffee
Blauwe-koffiekop-met-hartje-Tucano-Coffee
Gekleurde-man-Nepal-Tucano-Coffee
Taartje-lemon-met-marshmallows-Tucano-Coffee
Ontbijt-spinazie-pannenkoekjes-Tucano-Coffee
Vrolijke-vrouw-foto-op-muur-Tucano-Coffee

2. BIOrganic RAW cafe

Coffee place: it’s a small coffee place with only 3 tables. Inside you will also find a small shop with beauty and health products.

Laptop friendly: there are not a lot of places where people can sit, so it’s not nice to sit here for a full day. But if you wanna sit here for breakfast or lunch and work for a couple of hours that’s totally fine.

WiFi: the internet is good, you need to log in with a password (on the wall).

Outlets: as far as I know there are no outlets for visitors.

Menu: can you believe there is a vegan place in Chisinau? There are so many healthy and nice choices on the menu. Nice pies, smoothies and tea. It’s not the cheapest place in town, but still cheap I can say. And the portions are big! I had a smoothie bowl (45 lei) and a big cup of tea of 450 ml (45 lei) for breakfast. That’s not even €5 euros. Also the smoothies are delicious – I love their Skin Balance Smoothie (62 lei). The menu is in Russian and Romanian language, but the staff speaks English so you can ask them about their products. You can pay either by card or cash.

Location: in a quiet street, not far away from the Cathedral. Central location, but not in a busy place.

Address: Strada Mihai Eminescu 39.

ingang-raw-biorganic-cafe-chisinau
smoothie-bowl-roze-raw-organic-chisinau
Raw-Organic-tafels-met-stoelen
groene-smoothie-met-menukaart-raw-biorganic-chisinau

3. Tucano Coffee Brazil

The coffee place: another Tucano Coffee! Tucano Coffee Brazil is another great place to work in Chisinau for digital nomads. This place has 1 big room (although there is a second floor where you can sit, if it’s not reserved for events). Because of this you have less privacy then the Costa Rica coffee place. But it’s still really nice and colourful. Also here the staff speaks English.

Laptop friendly: most people who come here are working as well, so you don’t feel bad if you sit here the whole day with your laptop.

WiFi: good internet, although I had the feeling the internet at Tucano Coffee Costa Rica was even a bit faster.

Outlets: again, at almost every table you will find multiple outlets.

Menu: the same menu as Tucano Coffee Costa Rica. Good pies, some sandwiches and quiches, some breakfast options. And of course a lot of choices for tea and coffee! You can pay with either cash or card.

Location: central location, 2 minutes away from the cathedral. So a bit more central than the other ones.

Address: Strada Alexandru cel Bun 91a.

Tucano-Coffee-quiche-met-walnoten-op-zwart-bord
Salty-caramel-koffie-Tucano-Coffee-Chisinau
Berry-cheesecake-Tucano-Coffee-Chisinau

4. Creme de la Creme

Coffee place: when you enter you almost have the feeling you’re in Paris. It really feels like a French bakery. I love the adorable decoration. There are 2 floors where you can sit: I prefer the second floor for more privacy and a nice view. There are a lot of places to sit, although in the weekend it can be crowded.

Laptop friendly: most people come here for breakfast/lunch, but there are also a couple of people working here. So it’s not really a problem if you work here, as long as there are still tables available for other people. In the weekend it can be crowded, so then this isn’t the best working spot.

WiFi: good internet with a password. Ask for it at the staff.

Outlets: not many, but there are a couple of tables next to the walls with some outlets.

Menu: expect a lot of sweet things on the menu (they love sweets in Moldova). Although for dinner you can have some meat or fish as well. But mainly the quiches and the pies make this place popular among locals. They even have macarons! Besides that they have some breakfast options like omelettes with coffee (79 lei) or cheese pancakes with coffee (69 lei).

Location: not far away from the cathedral, in the pedestrian street. Pretty central.

Address: Strada Alexandru cel Bun 98A.

Koffiekop-creme-de-la-creme-chisinau
Franse-invloeden-creme-de-la-creme-inrichting
Ontbijt-kaaspannenkoekjes-met-jam-Creme-de-la-Creme

5. Poetry Coffeeshop

Coffee place: it’s quite small and cosy, with only 6 tables and a bar in front of the window. It’s a quiet place, because most people come here for take away coffee. So it’s a good place if you need to make a phone call for example. Next to the bar there is a small shop with coffees and teas.

Laptop friendly: most people come here for take away coffee, so there are not that many people inside. So it’s not a problem if you sit here with your laptop.

WiFi: decent internet, log in with a password.

Outlets: there are not many outlets, but there are at least 2 at the end of the bar, in front of the window.

Menu: they have knowledge about coffee, so they know what they make for you. They have the regular americano and cappucchino, but also special ones like V60 and chemex. And some special coffees with matcha or almond for example. The smoothies are nice as well. There are not many options for food: it’s mainly quiches and pastries.

Location: near the northern part of the main street / boulevard, not too far away from the parks. From the Steven the Great Monument it’s a 6 minute walk to this coffee place.

Address: Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant 119.

Poetry-Coffee-Chisinau-entree

Also read: 11 cool things to do in Chisinau, Moldova

These are my tips for nice coffee places and working spaces in Chisinau for digital nomads! Have you been to Chisinau as well and you know another great location to work? Share it with me and other travellers in the comments.[:]

Reacties via Facebook account

comments