Canyoning in de Spaanse Pyreneeën (avontuurlijk!)

Het noorden van Spanje is minder bekend, maar een heerlijke plek om naartoe te gaan. San Sebastian is een van mijn favoriete steden in Spanje en ook in Bilbao kun je je goed vermaken. Tijdens een road trip door het noorden van Spanje belandde ik samen met mijn zusje in de Spaanse Pyreneeën. In het prachtige gebied Sierra de Guara om precies te zijn. Deze regio staat bekend om de vele outdoor-mogelijkheden, waaronder canyoning in de Spaanse Pyreneeën. Hoewel canyoning voor mij een relatief nieuw begrip was wilde ik me graag in een nieuw avontuur gooien.

Canyoning is een outdoorsport waarbij verschillende onderdelen aan bod komen zoals klimmen, abseilen, wandelen, zwemmen en klifspringen. En dus stonden we de volgende dag bij het basiskamp van Expediciones, midden in het outdoor walhalla van de Spaanse Pyreneeën.

Canyoning in Sierra de Guara3
Canyoning17
Canyoning19

Canyoning in de Spaanse Pyreneeën

Het zweet loopt langs mijn gezicht. De zoute druppels prikken in mijn ogen. Of het kan evengoed de zonnebrand zijn die ik al drie keer opnieuw in mijn gezicht heb gesmeerd. Stapje voor stapje dalen we af richting de canyon. Het pad bestaat letterlijk uit alleen stenen. Af en toe rolt er een steen naar beneden. Geen fijne gedachten dat wij daar achteraan kunnen rollen bij één verkeerde stap. Grote gieren cirkelen boven ons. Ze steken sterk af tegen de helblauwe lucht. Een van de Fransen in onze groep, de jonge Manuel, grapt dat ze wachten tot een van ons naar beneden valt. Fijn.

Avontuurlijke trip: canyoning in de Spaanse Pyreneeën

Na een klim en een afdaling van ruim drie uur zijn we dan eindelijk bij ons startpunt in de canyon. We lunchen, drinken liters water en genieten volop van het uitzicht. Na een korte uitleg over het abseilen kunnen we beginnen aan het avontuur. Alhoewel.. Eerst moeten die wetsuits nog aangetrokken worden.

In het basiskamp waren mijn zusje en ik dolblij toen we ein-de-lijk na diverse keren passen een wetsuit hadden aangetrokken. “Dit is het zwaarste deel van canyoning”, grapt onze gids Raoul. De grap volgde eigenlijk daarna pas: we moesten het pak weer uitdoen want in zo’n pak wandelen is niet erg fijn. Ik kan je vertellen: zo’n dikke wetsuit is geen pretje om aan en uit te doen. Maar deze is ook zeker niet overbodig: het kristalheldere water dat door de canyon stroomt is alles behalve warm.

Canyoning in Sierra de Guara1
Canyoning23
Canyoning in Sierra de Guara2

Hoe was canyoning in de Spaanse Pyreneeën?

Canyoning is in één woord fantastisch. De ene keer klim je over rotsblokken heen, om vervolgens langs een waterval naar beneden te abseilen. Soms spring je van rotspunten af, een andere keer duik je er juist weer onderdoor. Op sommige plekken komen de wanden haast op je af, zó smal is het. Maar ik heb me geen moment onveilig gevoeld, mede dankzij onze fijne gids. Dit avontuur heeft er alleen maar voor gezorgd dat ik dit vaker wil doen. Ik wil méér canyons verkennen, méér adrenaline door mijn lichaam laten pompen, méér avontuur tegemoet gaan.

En je kunt nog veel meer avontuurlijke activiteiten op verschillende bestemmingen boeken bij Adventure Tickets!

Ik deed de canyoning tocht in opdracht van Adventuretickets.nl. Voor meer informatie over canyoning via Adventuretickets kun je hier kijken.

Reacties via Facebook account

comments