Kampeer-borden-om-plekje-uit-te-zoeken-camping-buitenland

Camping Buitenland in Drenthe (die van Floortje Dessing!)

Ben je op zoek naar een leuke plek om te overnachten in Drenthe? Dan moet je bij Camping Buitenland in Drenthe zijn. Misschien zegt die naam je nog niet zo veel. De camping is opgericht door niemand minder dan… Floortje Dessing en haar vrienden! De kans dat je haar hier tegen het lijf loopt is klein, maar er zijn verschillende redenen om deze leuke camping te bezoeken. Kijk je mee?

Camping-Buitenland-bord-entree
Kleurrijke-kunstwerken-bij-entree-camping
Bijzondere-accommodaties-op-camping-buitenland-drenthe

Camping Buitenland in Drenthe: de camping van Floortje Dessing

Floortje Dessing en een paar vrienden bedachten in 2017 het leuke concept van Camping Buitenland. Ze wilden een plek creeëren die constant in ontwikkeling is. Een kleurrijke en eigenzinnige camping waar mensen komen voor hun rust en om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Hierdoor ziet de camping er ieder jaar weer anders uit, want er worden constant nieuwe ideeën uitgevoerd.

De camping ten zuiden van Nieuw-Amsterdam is vrij groot, maar dat gevoel heb je alleen als je het terrein verkent. De camping is namelijk opgedeeld in kleinere velden – mini-campings als het ware. Sta je liever op een klein veldje met een paar tenten of vind je het juist gezellig om op een groter veld te staan? Het kan allemaal. Je kunt overigens geen plek reserveren. Bij aankomst kies je zelf waar je gaat staan. In de praktijk kunnen families en vriendengroepen altijd wel bij elkaar staan, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Faciliteiten van Camping Buitenland

Camping Buitenland in Drenthe is meer dan alleen maar een plek om te overnachten. Zo is er in de zomermaanden een leuk programma voor jong en oud. Denk aan yogalessen, graffiti workshops en de kinderdisco. ’s Avonds is er vaak een optreden op het podium of worden er liedjes gezongen en gitaar gespeeld rondom het kampvuur. Tijdens mijn verblijf was er onder andere een pop-up kapster en een pop-up winkel. Er is een relaxte, ongedwongen sfeer en het is een feestje om het terrein van Camping Buitenland te ontdekken. Overal kom je iets tegen. Een kunstwerk hier, een hangmat daar. In de lente en herfst komen mensen hier vooral voor hun rust, want dan is er geen dagprogramma.

Kinderen zullen zich hier ook goed vermaken. Naast het programma kunnen ze terecht bij het speelveld naast de Buitenbar. Hier vind je onder andere klimapparaten, schommels en een pingpongtafel. Wil je iets speciaals doen? Maak dan gebruik van de hottub in de omgebouwde auto! Er is ook een zwembad, maar in verband met corona was deze tijdens mijn verblijf gesloten.

Programma-Camping-Buitenland-op-bord
Hottub-in-omgebouwde-auto-camping-Buitenland

Bij de BuitenBar kun je ’s ochtends terecht voor verse broodjes en de rest van de dag wordt hier ook lekker eten geserveerd. Er zijn verrassend veel vegetarische opties. Camping Buitenland werkt veel met lokale producten en seizoensgebonden ingrediënten. Ook zijn er dagen dat ze lekkere steenovenpizza’s klaarmaken.

Er zijn 2 toiletgebouwen met schone douches en toiletten. Deze zijn voor zowel vrouwen als mannen, dus niet gescheiden. Ook hier zijn ze duurzaam bezig: dankzij zonnepanelen wordt het water verwarmd. Er is ook WiFi op de camping, maar deze werkt alleen bij de BuitenBar.

Buitenbar-eten-bestellen-camping-Buitenland
Save-water-shower-together-bordje-sanitairgebouw
Sanitairgebouw-met-wasbakken-en-planten

Wil je ook overnachten bij Camping Buitenland?

Je kunt jouw overnachting bij Camping Buitenland reserveren via de website. Het is niet mogelijk om een vaste plaats te reserveren voor jouw tent. Bij aankomst kun je gewoon een plekje uitzoeken. Vrijheid blijheid! In de praktijk kunnen families en vriendengroepen eigenlijk altijd wel bij elkaar staan. Wat zijn de kosten als je gaat kamperen bij Camping Buitenland in Drenthe?

Prijzen Camping Buitenland (augustus 2020)

Verblijfplaats: €19 euro voor 2 personen in het laagseizoen doordeweeks / €22 euro voor 2 personen in het laagseizoen weekend / €24 euro voor 2 personen in het hoogseizoen. Hoe meer mensen, hoe meer de verblijfplaats kost.
Toeristenbelasting (verplicht): €1,80 euro per persoon per nacht
Stroom: €3,50 euro per nacht
Reserveringskosten: –
Douchen: inbegrepen in de prijs
WiFi: inbegrepen in de prijs

Het leuke aan Camping Buitenland is dat je als particulier hier ook een stuk grond kunt huren en daar een eigen accommodatie op kunt plaatsen. Omdat mensen zelf kunnen bepalen wat ze hier neerzetten kom je de leukste creaties en tiny houses tegen! Zeker een aanrader om hiervoor een rondje over het terrein te lopen. Deze leuke accommodaties worden ook verhuurd.

Omgebouwde-bus-tot-accommodatie-camping
Groepsaccommodatie-groot-huis-op-camping-Buitenland-Drenthe
bijzonder-overnachten-yurt-op-camping-Drenthe
Gele-bus-als-bijzondere-accommodatie-op-camping

Trekkersplaatsen op Camping Buitenland in Drenthe

Ben je door Drenthe aan het wandelen of fietsen? Dan kun je ook voor een trekkersplaats kiezen. Deze plekken voor 1 persoon met tent kosten €10 euro (exclusief €1,80 euro toeristenbelasting). Let op: deze plekken zijn niet online te boeken. Je kunt het beste op de dag zelf even bellen om te vragen of er plaats is. Houd er rekening mee dat je dus geen auto mag parkeren en dat er geen stroom is bij deze plaatsen.

Kampeer-borden-om-plekje-uit-te-zoeken-camping-buitenland

Wat kun je doen in de omgeving van Camping Buitenland in Drenthe?

1. Zwemmen in natuurlijk meer

Camping Buitenland ligt direct naast een natuurlijk zwemmeer. Het meer is omringd door een strandje én gras, dus iedereen kan hier een fijn plekje vinden. Er is ook een kiosk als je honger of dorst krijgt.

Natuurlijk-meer-bij-Camping-Buitenland-Drenthe

2. Van Gogh Huis bezoeken

Een paar kilometer ten noorden van de camping vind je het Van Gogh Huis in Veenoord/Nieuw-Amsterdam. De beroemde kunstenaar heeft hier in 1883 gewoond en gewerkt. Het leuke is dat dit de enige Van Gogh-plek is die openbaar is voor bezoekers. Er zijn een paar van zijn kunstwerken en geschreven brieven te bewonderen, maar dit kleine museum focust vooral op zijn levensverhaal. Een film laat je Drenthe door de ogen van Van Gogh zien. Check de website voor de openingstijden en de huisregels rondom corona. Entree: €6,50 euro voor volwassenen / gratis voor kinderen tot en met 4 jaar / €4 euro voor kinderen 4 – 12 jaar.

3. Stadswandeling door Coevorden

Coevorden ligt niet ver van de camping vandaan. Je kunt via een route van zo’n 11 kilometer hiernaartoe fietsen of zelfs wandelen. De stad is niet heel groot, maar leuk om doorheen te wandelen. De stad heeft mooie, historische gebouwen, de markt is gezellig en het kasteel staat er mooi bij. Ben je met kleine kinderen? Dan willen die vast stoppen bij Plopsa Indoor Coevorden.

Kasteel-coevorden-bezoeken-vanaf-camping-buitenland

4. Langeafstandswandelingen door Drenthe

Zin om te wandelen? Vanaf Camping Buitenland kun je makkelijk een stuk van het Pieterpad (etappe Schoonloo – Sleen of etappe Sleen – Coevorden) lopen. Ook voor het Drenthepad kun je Camping Buitenland in Drenthe als uitvalsbasis gebruiken.

Lees ook: Pieterpad etappe 6 – mijn ervaring, tips en meer info

Voetjes-omhoog-op-bankje-bij-Hellendoorn

5. Rust bij het Bargerveen

Op zoek naar een mooi en ongerept natuurgebied? Ga dan naar het Bargerveen, ten westen van de camping. Dit drassige hoogveengebied ligt tegen de Duitse grens aan. Mensen komen hier vooral voor de rust of voor het spotten van vlinders en vogels. Bijzonder plekje!

6. Terug in de tijd bij Orvelte

Een reis terug in de tijd om te zien hoe mensen vroeger leefden? Ga dan naar museumdorp Orvelte. In dit dorp wonen nog steeds mensen, maar het wordt grotendeels gebruikt om te laten zien hoe mensen vroeger leefden. Je kunt in verschillende boerderijen en huizen naar binnen. Vergeet niet om langs de Schoonebeker schapen te lopen; een bijzonder inheems ras met lange, fluffige staarten.

Orvelte-museumdorp-vanuit-camping-buitenland-bezoeken
Schuur-Museumdorp-Orvelte

Lees ook: kamperen tussen de alpaca’s in België (bij Leuven)

Ik heb een erg leuk verblijf gehad bij Camping Buitenland in Drenthe. Ben jij wel eens op deze camping geweest en wil jij jouw ervaring delen? Laat het hieronder via de reacties weten!

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *