digital-nomad-life

8 leuke cadeaus voor digital nomads [2023 editie]

Digital nomads hebben over het algemeen weinig bezittingen. Ze moeten immers alles meesjouwen van plek naar plek. Toch zijn er een aantal spullen die onmisbaar zijn voor iedere digital nomad. Ik zet mijn favoriete spullen voor je op een rijtje. Ben jij op zoek naar een cadeau voor iemand die werken en reizen combineert? Dan heb je vast iets aan deze lijst met cadeaus voor digital nomads!

Lees ook: digital nomad worden – de beste tips om reizen en werken te combineren

Inspiratie: leuke cadeaus voor digital nomads

1. Harde schijf en usb-sticks

Iedere digital nomad reist met een laptop rond. Het werk wordt immers digitaal (en online) uitgevoerd. Maar die laptop heeft natuurlijk geen eindeloze opslag. De oplossing? Een externe harde schijf, het liefst met minimaal 1 tb aan geheugen. Op die manier hoef je je nooit meer zorgen te maken over het geheugen op en de snelheid van jouw laptop. En je hebt in ieder geval altijd een back-up, mocht je zo’n pechvogel zijn dat je laptop kapot gaat of wordt gestolen.

Zelf heb ik meestal 2 compacte harde schijven mee op reis en een ‘grote’ harde schijf die ik in Nederland thuis laat. Daarnaast sla ik belangrijke bestanden ook op in Google Drive.

2. Draadloze koptelefoon

Het liefst monteer ik mijn video’s en luister ik naar muziek met een koptelefoon. Dan hoor je het geluid toch beter dan vanuit de boxen van een computer. En soms wil ik me gewoon lekker afsluiten van alles om me heen – en dan werkt een koptelefoon perfect. Ik heb door de jaren heen al heel wat koptelefoons gehad. Dit zijn een paar van mijn favorieten:

  • Clam koptelefoon van Fresh ‘n Rebel. Deze koptelefoon heeft zelfs een val van 400 meter in de bergen overleefd. Dus ik kan wel stellen: deze koptelefoon kan tegen een stootje. Je kunt de koptelefoon in allerlei kleuren kopen; ik heb zelf momenteel Ruby Red. Hij is draadloos en gaat zeer lang mee voordat je hem weer moet opladen, maar je kunt hem ook met de kabel aansluiten als je dat fijner vindt. Je hebt keuze uit de Clam Regular en de Clam Active Noise Cancelling (ANC).
  • Sudio Regent 2 koptelefoon van Sudio. Sudio is een Zweeds merk en van de koptelefoons die ik heb gehad vond ik deze het meest stijlvolle design hebben. Extra leuk is dat je de caps op de koptelefoon kunt aanpassen, zodat jouw koptelefoon er steeds anders uitziet! Deze draadloze koptelefoon is ideaal voor de stylish digital nomad. En hij weegt ook niks, hij is zo licht als een veertje. Bovendien is dit een on-ear koptelefoon, dus minder groot dan bovenstaande koptelefoons. Ik had zelf een witte Sudio koptelefoon, maar je kunt hem ook in het zwart bestellen.
  • HD458 koptelefoon van Sennheiser. Sennheiser is een zeer goed merk als je op zoek bent naar kwalitatieve koptelefoons. Het geluid via deze koptelefoon is prachtig en ook deze Sennheiser koptelefoon heeft Active Noise Cancelling en een lange batterijduur.

3. Drybag

Ik sleep heel wat apparatuur mee. Een van mijn grootste nachtmerries is dat deze apparatuur tijdens een bootreis of een flinke regenbui kapot gaan. Ik heb daarom altijd een drybag bij me. Twee zelfs: een grote voor mijn laptop en camera-apparatuur + een kleine voor mijn paspoort, geld en telefoon. En yes, ik heb deze al verschillende keren uitgeprobeerd en ze hebben alle testen goed doorstaan.

4. Powerbanks

Powerbanks zijn essentieel wanneer je voor je werk afhankelijk bent van stroom. Het is dus erg handig om een ‘noodvoorraad’ elektriciteit op zak te hebben. Ik heb zelf een powerbank van 20.000 mAh waarmee ik mijn telefoon en camera meerdere keren kan opladen voordat deze leeg is. mAh geeft trouwens aan hoeveel energie de powerbank kan opslaan: hoe hoger het cijfer, hoe langer het duurt voordat je deze opnieuw moet opladen. Eerder had ik een powerbank van 2.000 mAh, maar hier had ik uiteindelijk vrij weinig aan.

Daarnaast heb ik ook nog een duurzame powerbank van WakaWaka, die wordt opgeladen via zonne-energie. Hij is iets minder sterk dan de powerbank die ik hierboven noem, maar hij is toch erg prettig als je enkele dagen gaat wandelen/kamperen in een gebied waar weinig stroom (en veel zon) is.

5. Een dual sim telefoon

Ik ben fan van dual sim telefoons. Op die manier kun je namelijk 2 simkaarten tegelijkertijd gebruiken, ideaal voor wanneer je in het buitenland woont. Als je geen extra simkaart wilt gebruiken kun je een extra geheugenkaart gebruiken; erg fijn als je veel foto’s met je telefoon maakt of veel apps hebt gedownload. Al is de 128 gigabyte al prima voor het downloaden van veel apps én het maken van duizenden foto’s en video’s.

Ik ben zelf een groot fan van Samsung. Ik ben al een tijd tevreden over mijn laatste telefoon: de Samsung Galaxy A32 (128GB). Betaalbaar, fijn in gebruik en lekker veel geheugen. De camera van deze dual sim telefoon is bovendien ook prima, dus een echte aanrader als cadeau voor digital nomads.

Jessica-met-laptop-online-werken-Portugal

6. Slotjes

Een slot is niet een van de meest sexy cadeaus voor digital nomads, maar wel erg nuttig. En digital nomads houden van nuttige cadeaus. Je kunt wat mij betreft nooit genoeg slotjes bij je hebben als je op reis bent. De meeste accommodaties hebben een kluisje die je met een slot dicht kunt doen, maar ook wanneer ik over straat loop doe ik mijn rugzak vaak op slot. Of wanneer ik in m’n eentje in een bus zit en mogelijk in slaap val. Maakt het voor zakkenrollers toch net wat moeilijker om iets uit je tas te pakken. Je kunt kiezen tussen een sleutelslot en een cijferslot – net wat je makkelijker vindt. Voor een cijferslot zou ik aanraden om er een met 4 cijfers te nemen in plaats van 3 cijfers.

7. Draadloze (ergonomische) muis

Een draadloze muis is misschien niet noodzakelijk voor iedereen, maar ik merkte na een tijdje dat ik last kreeg van mijn vingers door de muis op het toetsenbord te gebruiken. Een draadloze muis neemt weinig ruimte in beslag, maar het zorgt wel voor meer comfort. Ik ben fan van mijn ergonomische draadloze muis. Zo’n muis vermindert de belasting van je pols en arm en is dus erg prettig voor mensen die veel achter de computer zitten.

8. Kleine reisspelletjes

Als digital nomad ga je misschien niet met het spel Kolonisten van Catan (inclusief alle uitbreidingen) rondreizen, maar je kunt natuurlijk wel een klein, simpel spel meenemen. Spelletjes zijn altijd een gemakkelijke manier om het ijs te breken en nieuwe vrienden te maken (in jouw guesthouse of coworking).

Lees ook: 18 leukste reisspellen (voor op reis & thuis!)

Beverbende-Guillotine-en-meer-spellen

9. Boek of cursus als cadeau voor startende digital nomads

Ken jij iemand die het héél gaaf lijkt om locatie-onafhankelijk te werken en meer vrijheid te ervaren? Maar diegene weet eigenlijk niet zo goed waar hij/zij moet beginnen? Dan kun je een van deze boeken of cursussen cadeau doen!

  • Suzanne van Duijn en ik organiseerden jaren geleden evenementen om gelijkgestemde mensen bij elkaar te brengen en tips met hen te delen over online ondernemen. Suus heeft dat nog veel verder uitgewerkt, onder meer in haar boeken Work Hard Travel Harder en De Route Naar 100.000 Euro Per Jaar.
  • In het e-book Stoppen Met Werken van Nick van der Leeuw leer je alles over verschillende verdienmodellen en mogelijkheden om een online business te starten.
  • Ook het e-book Maak Jezelf Vrij van Tom Lassing leert je verschillende manieren om meer inkomsten te genereren.
  • Een van de manieren om online inkomsten te genereren is affiliate marketing (mijn favoriete manier!). In de online cursus Succes Met Affiliate Marketing leer je alles over dit vak. En met de kortingscode succesmetaffiliatemarketing10 krijg je ook nog eens 10% korting!

Lees ook: digital nomad jobs – wat kun je doen om geld te verdienen?

Ik combineer reizen en werken al jaren en dit zijn een paar van mijn favoriete spullen voor digital nomads. Hopelijk helpt dit bij jouw zoektocht voor leuke cadeaus voor digital nomads – of het nu voor jezelf of voor een ander is. Wat is voor jou onmisbaar als je in het buitenland bent (en werkt)? Laat het mij en andere mensen weten via de reacties hieronder!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

5 gedachten over “8 leuke cadeaus voor digital nomads [2023 editie]”

  1. Haha nee voor een dagtripje niet, maar voor meerdaagse tochten op een boot is het toch een veiliger gevoel ;p En met regenseizoenen neem ik eigenlijk ook altijd mijn drybag mee voor m’n camera. 🙂

  2. Ja inderdaad, eigenlijk is deze lijst tegenwoordig ook voor reizigers van toepassing omdat mensen steeds meer apparatuur meenemen ;p

  3. Wat leuk om te horen meid, zou leuk zijn om je daar te zien en anders misschien bij de Vakantiebeurs (nog geen idee welke dagen ik er allemaal te vinden ben ;p)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *