Boot-Coron-Manila-2GO

Boottocht van Coron naar Manila, Filipijnen

Natuurlijk zou je van Coron naar Manila kunnen vliegen; het is in ieder geval de makkelijkste en snelste manier. Maar vluchten van Coron naar Manila kunnen helaas ook erg prijzig zijn. Met name last minute vluchten kunnen gemakkelijk oplopen tot €150 euro enkele reis. Ben je op zoek naar iets betaalbaars en avontuurlijks? Maak dan een boottocht van Coron naar Manila!

Boottocht van Coron naar Manila met 2GO Travel

Mijn ticket heb ik online al gekocht, maar ik ben even vergeten dat ik ook nog een aantal kopieën moet inleveren voordat ik op de boot mag. Gelukkig kan ik bij het 2GO kantoor bij de haven van Coron Town terecht voor de laatste handelingen en stipt op tijd sta ik alsnog in de rij om de boot op te gaan.

Een vrouw scheidt de lange rij in twee rijen: een voor mannen, een voor vrouwen. Ik leg mijn backpack en mijn kleinere rugzak voor me neer. De spullen worden in een rechte lijn gelegd en drugshonden snuffelen tussen de tassen en koffers. Ook al weet ik dat ik niets heb misdaan, ik word toch altijd een beetje zenuwachtig van dit soort situaties.

Boot-Coron-Manila-2GO

De grootste slaapzaal waar ik ooit heb geslapen

Mijn reisgenootje en ik hebben afzonderlijk onze tickets geboekt: ik ging voor een Super Value ticket, aangezien ik de meerwaarde van de Tourist Cabine niet echt zag. Maar tegen de tijd dat mijn reisgenootje ging boeken waren de prijzen voor beide zalen hetzelfde, dus het was niet meer dan logisch om dan voor Tourist Cabine te kiezen. Ik loop naar het bovenste dak en ik zie de gekste dingen voor me: mensen die rum drinken, op tafels dansen en op bedden springen terwijl de kippen en ratten om ons heen rennen.

Het valt gelukkig mee. Ik kijk door de slaapzaal: dit is de grootste slaapzaal waar ik ooit heb geslapen. Ik kom al snel tot de conclusie dat mijn reisgenootje en ik elkaar niet meer terug gaan vinden op deze vloer, dus ik besluit zelf op ontdekkingstocht te gaan. Ik wandel onder andere langs een kapsalon en er is zelfs een kapel aan boord. Wanneer ik mijn reisgenoot weer heb gevonden is het tijd om naar het dek te gaan: de zon zakt steeds meer de horizon, terwijl wij de donkere sterrenhemel tegemoet varen. De Filipino’s vermaken zich met de karaoke set en de rest geniet gezellig mee, totdat het tijd is om naar bed te gaan.

Lees ook: El Nido – het fantoomparadijs in de Filipijnen

Boot-Coron-Manila-2GO

’s Avonds vertrekken uit Coron en ’s ochtends arriveren in Manila

Ik slaap verrassend goed, aangezien ik met honderden mensen één kamer deel. Hier en daar volgen mensen een basketbalwedstrijd via het televisiescherm aan de muur. Enkele mensen waggelen slaapdronken – of misschien wel gewoon dronken van het San Miguel bier – over het dek. Nog voor de zon zich heeft laten zien beginnen enkele hanen in minuscule dozen te kraaien. De wereld ontwaakt en kleine kinderen klimmen als aapjes langs de relingen van de bedden. Een paar stoere mannen beginnen de ochtend met het optrekken aan de bedranden. Noedels worden alweer opgewarmd en opgeslurpt. We varen langs grote boten en containerschepen. We’ve made it: we zijn in de hoofdstad Manila.

Boot-Coron-Manila-2GO

Wat moet je weten over de boottocht tussen Coron en Manila?

1. De boottocht van Coron naar Manila duurt zo’n 15 uur en vertrekt wekelijks op donderdag en zondag. Kijk voor de exacte vertrektijden even op de website van 2GO Travel.

2. Het is ook mogelijk om de boot van Manila naar Coron te nemen, wekelijks op dinsdag en vrijdag.

3. Er zijn verschillende tickets voor deze boottocht. Zelf zag ik niet erg veel verschil tussen de Super Value en de Tourist tickets. Met een Tourist ticket lig je een verdieping lager in een afgesloten ruimte, met airconditioning. Met een Super Value ticket lig je op de bovenste verdiepingen, enigszins open. Er worden doeken rondom de boot gespannen, dus zelf heb ik dit niet als vervelend ervaren.

4. Je kunt je ticket online reserveren of direct boeken bij het kantoor vlak bij de haven in Coron Town. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket vaak is. Houd er rekening mee dat je kopieën van je paspoort, je creditcard en van je ticket mee moet nemen als je het bootticket online hebt geboekt.

5. Er wordt een maaltijd geserveerd aan boord, meestal rond 19.00 uur. Deze zit bij ieder ticket inbegrepen, dus iedereen heeft er recht op. Verwacht er trouwens niet te veel van: meestal krijg je rijst met een stuk vlees. Als je een pot pindakaas bij je hebt – zoals ik – kun je dat als pindasaus bij de rijst gebruiken.

Boot-Coron-Manila-2GO

Lees ook: scootertrip op het perfecte Siquijor, Filipijnen

Ik weet dat er horrorverhalen de ronde gaan op het internet over deze boottocht, maar ik heb deze helemaal niet als gevaarlijk of zelfs vervelend ervaren. Mocht je nog vragen hebben over de boottocht tussen Coron en Manila (of andersom), laat het me gerust weten via een reactie hieronder of een mailtje!

Reacties via Facebook account

comments

22 gedachten over “Boottocht van Coron naar Manila, Filipijnen”

  1. Haha ja ik zou het ook geen week volhouden op zo’n boot, maar het was inderdaad wel een interessante ervaring ;p

 1. Haha, ja dat eten aan boord. Ben ooit met de boot van Padang naar Jakarte gegaan…kreeg je inderdaad rijst met vis….als je geluk had kreeg je het midden, als je pech had de kop of de staart

  1. Ja ik snap nu best goed waarom al die Filipino’s als een gek naar de bar renden toen het eten werd geserveerd haha ;p

 2. Haha toen ik de titel van je post las dacht ik meteen dat het helemaal mis zou gaan! Gelukkig is dat niet het geval en was het een redelijk relaxte bootreis 🙂

  1. Hahaha ja mensen staan er inmiddels niet eens meer van te kijken wat er soms allemaal misgaat bij mij op reis… :’) Maar deze keer ging gelukkig alles goed ;p

 3. Van dat soort controles en snuffelhonden word ik ook altijd zenuwachtig… erg is dat toch?! Terwijl je niks doet voel je jezelf vervelend. Klinkt als een leuk avontuur… ook iets dat ik zelf zou kiezen en die pot pindakaas… briljant! 🙂

  1. Hahaha ja ik ben een vrij gemakkelijke eter (als in: ik eet wel wat er in m’n buurt is), maar die pot pindakaas heeft me toch al wat hongerige dagen en nachten bespaard :p

 4. Wat een ervaring en knap je dat nog kon slapen met zoveel mensen in één ruimte. Ik heb nog nachtmerries van die keer dat ik met 25 mensen op één kamer sliep, dat was echt een drama haha.

  1. Ik moet ook toegeven dat ik een vrij gemakkelijke slaper ben; ik val bijna overal binnen een paar minuten in slaap als ik moe ben ;p 25 mensen op één kamer is trouwens wel erg veel zeg, in welk hostel was dat? 😮

 5. Jouw tocht doet me denken aan een tocht die ik ooit maakte van Dalian naar Shanghai (in China). Stapelbed naast stapelbed, naast stapelbed…. Met het verschil dat deze boot er toch echt wel een stukje schoner/nieuwer uitziet

  1. Wow dat moet ook een avontuur zijn geweest, dat is best een lange tocht (Dalian ligt in het noorden of niet?). Wel een fijn idee dat de boten er tegenwoordig iets beter uitzien. 🙂

 6. Wat een trip. Zo voor één nachtje gaat het nog wel… Het lijkt wel op een aantal busritten die wij in Vietnam en Cambodja maakten……elke keer toch wel weer blij als we er waren 😉

  1. Haha ja ik zou er ook niet meerdere nachten moeten liggen, maar voor 1 nachtje was het wel oké. M’n reisgenoot lag trouwens ook op een gigantische slaapzaal, stonden ook een stuk of 100 bedden en zij had ook nog eens airco (wat ik al helemaal niet chill vind) ;p

  1. Zeker weten! Ik zou hem wel zo vroeg mogelijk boeken, omdat de prijzen gebaseerd zijn op beschikbaarheid. Een ticket kan dus echt een tientje zijn als je heel vroeg boekt, maar als je de dag van tevoren boekt kan die prijs flink zijn opgelopen. Volgens mij had ik mijn ticket een week van 3 van tevoren geboekt en dat was wel prima 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *