Boottocht van Coron naar Manila, Filipijnen

Natuurlijk zou je van Coron naar Manila kunnen vliegen; het is in ieder geval de makkelijkste en snelste manier. Maar vluchten van Coron naar Manila kunnen helaas ook erg prijzig zijn. Met name last minute vluchten kunnen gemakkelijk oplopen tot €150 euro enkele reis. Ben je op zoek naar iets betaalbaars en avontuurlijks? Maak dan een boottocht van Coron naar Manila!

Boottocht van Coron naar Manila met 2GO Travel

Mijn ticket heb ik online al gekocht, maar ik ben even vergeten dat ik ook nog een aantal kopieën moet inleveren voordat ik op de boot mag. Gelukkig kan ik bij het 2GO kantoor bij de haven van Coron Town terecht voor de laatste handelingen en stipt op tijd sta ik alsnog in de rij om de boot op te gaan.

Een vrouw scheidt de lange rij in twee rijen: een voor mannen, een voor vrouwen. Ik leg mijn backpack en mijn kleinere rugzak voor me neer. De spullen worden in een rechte lijn gelegd en drugshonden snuffelen tussen de tassen en koffers. Ook al weet ik dat ik niets heb misdaan, ik word toch altijd een beetje zenuwachtig van dit soort situaties.

Boot-Coron-Manila-2GO

De grootste slaapzaal waar ik ooit heb geslapen

Mijn reisgenootje en ik hebben afzonderlijk onze tickets geboekt: ik ging voor een Super Value ticket, aangezien ik de meerwaarde van de Tourist Cabine niet echt zag. Maar tegen de tijd dat mijn reisgenootje ging boeken waren de prijzen voor beide zalen hetzelfde, dus het was niet meer dan logisch om dan voor Tourist Cabine te kiezen. Ik loop naar het bovenste dak en ik zie de gekste dingen voor me: mensen die rum drinken, op tafels dansen en op bedden springen terwijl de kippen en ratten om ons heen rennen.

Het valt gelukkig mee. Ik kijk door de slaapzaal: dit is de grootste slaapzaal waar ik ooit heb geslapen. Ik kom al snel tot de conclusie dat mijn reisgenootje en ik elkaar niet meer terug gaan vinden op deze vloer, dus ik besluit zelf op ontdekkingstocht te gaan. Ik wandel onder andere langs een kapsalon en er is zelfs een kapel aan boord. Wanneer ik mijn reisgenoot weer heb gevonden is het tijd om naar het dek te gaan: de zon zakt steeds meer de horizon, terwijl wij de donkere sterrenhemel tegemoet varen. De Filipino’s vermaken zich met de karaoke set en de rest geniet gezellig mee, totdat het tijd is om naar bed te gaan.

Lees ook: El Nido – het fantoomparadijs in de Filipijnen

Boot-Coron-Manila-2GO

’s Avonds vertrekken uit Coron en ’s ochtends arriveren in Manila

Ik slaap verrassend goed, aangezien ik met honderden mensen één kamer deel. Hier en daar volgen mensen een basketbalwedstrijd via het televisiescherm aan de muur. Enkele mensen waggelen slaapdronken – of misschien wel gewoon dronken van het San Miguel bier – over het dek. Nog voor de zon zich heeft laten zien beginnen enkele hanen in minuscule dozen te kraaien. De wereld ontwaakt en kleine kinderen klimmen als aapjes langs de relingen van de bedden. Een paar stoere mannen beginnen de ochtend met het optrekken aan de bedranden. Noedels worden alweer opgewarmd en opgeslurpt. We varen langs grote boten en containerschepen. We’ve made it: we zijn in de hoofdstad Manila.

Boot-Coron-Manila-2GO

Wat moet je weten over de boottocht tussen Coron en Manila?

1. De boottocht van Coron naar Manila duurt zo’n 15 uur en vertrekt wekelijks op donderdag en zondag. Kijk voor de exacte vertrektijden even op de website van 2GO Travel.

2. Het is ook mogelijk om de boot van Manila naar Coron te nemen, wekelijks op dinsdag en vrijdag.

3. Er zijn verschillende tickets voor deze boottocht. Zelf zag ik niet erg veel verschil tussen de Super Value en de Tourist tickets. Met een Tourist ticket lig je een verdieping lager in een afgesloten ruimte, met airconditioning. Met een Super Value ticket lig je op de bovenste verdiepingen, enigszins open. Er worden doeken rondom de boot gespannen, dus zelf heb ik dit niet als vervelend ervaren.

4. Je kunt je ticket online reserveren of direct boeken bij het kantoor vlak bij de haven in Coron Town. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket vaak is. Houd er rekening mee dat je kopieën van je paspoort, je creditcard en van je ticket mee moet nemen als je het bootticket online hebt geboekt.

5. Er wordt een maaltijd geserveerd aan boord, meestal rond 19.00 uur. Deze zit bij ieder ticket inbegrepen, dus iedereen heeft er recht op. Verwacht er trouwens niet te veel van: meestal krijg je rijst met een stuk vlees. Als je een pot pindakaas bij je hebt – zoals ik – kun je dat als pindasaus bij de rijst gebruiken.

Boot-Coron-Manila-2GO

Lees ook: scootertrip op het perfecte Siquijor, Filipijnen

Ik weet dat er horrorverhalen de ronde gaan op het internet over deze boottocht, maar ik heb deze helemaal niet als gevaarlijk of zelfs vervelend ervaren. Mocht je nog vragen hebben over de boottocht tussen Coron en Manila (of andersom), laat het me gerust weten via een reactie hieronder of een mailtje!

Reacties via Facebook account

comments