bogota-colombia

9x wat te doen in Bogotá in Colombia?

Bogotá, de hoofdstad van Colombia, wordt door veel reizigers overgeslagen. Ik vond het tegen alle verwachtingen in echter een ontzettend leuke en veelzijdige stad. Voor iedereen die Bogotá in Colombia toch een kans wil geven heb ik een lijst samengesteld met de leukste activiteiten en bezienswaardigheden.

Wat te doen in de hoofdstad Bogotá in Colombia?

1. Jardin Botanico in Bogotá

Zorg ervoor dat je een camera bij je hebt, want Jardin Botanico, oftewel de Botanische Tuinen, in Bogotá is een fotogenieke plek! Een heerlijke plek als je even wilt ontsnappen aan de chaos en de hectiek van de stad. De entreeprijs is 2700 pesos (minder dan 1 euro) en in het restaurant kun je lekker lunchen voor een paar euro.

bogota-colombia
bogota-colombia

2. De wijk Usaquén in Bogotá

Usaquén ligt wat meer in het noorden van de stad. In deze wijk vind je talrijke restaurants en barretjes, dus je zult niet omkomen van de honger. Iedere zondag is er een sfeervolle markt. Je vindt hier niet alleen souvenirs om in te slaan, maar ook veel eetkraampjes en straatartiesten. Bestel hier zeker ook een wafel met arequipe, een soort karamelstroop. De lekkerste die ik tot nu toe in Latijns-Amerika heb gegeten!

Lees ook: pretty picture time #7 – Tatacoa woestijn in Colombia

3. Maloka Science Museum

Van communicatie tot het menselijk lichaam: je leert er alles over in het Maloka Science Museum. Het museum is erg interactief, altijd leuk! Zo speelde ik met plasma en elektriciteit, testte ik mijn reactievermogen met diverse spellen en kwam ik erachter hoe veel kilo ik zou wegen op andere planeten. Het is wel handig als je een woordje Spaans spreekt en begrijpt, want alle informatie is in het Spaans en weinig medewerkers spreken Engels.

bogota-colombia

4. De zoutkathedraal in Zipaquira

Zipaquirá ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van Bogotá. Het is een rustig stadje met een mooi centraal plein. Het is de moeite waard om door het dorp rond te struinen, maar de meeste mensen komen meestal naar Zipaquirá voor de bijzondere zoutkathedraal. Deze kerk is in een zoutmijn gebouwd en maakt beslist een indruk op je. Herinner je je die scène uit Lord of the Rings waar de groep achterna wordt gezeten door een balrog in de mijnen van Moria? Dat beeld stond op mijn netvlies toen ik in de gigantische, vrijwel lege hal stond. Houd er rekening mee dat het doordeweeks een stuk rustiger is dan in het weekend.

bogota-colombia
bogota-colombia
bogota-colombia

5. Bijzondere fietstour door de stad

Eens een Nederlander, altijd een Nederlander. In Bogotá is het mogelijk om de stad per fiets te verkennen met Bogotá Bike Tours. De tour duurt ongeveer 4 uur en laat diverse kanten van de stad zien. Zo ga je onder meer naar een markt om exotische fruitsoorten te proeven, bezoek je de hoerenbuurt, drink je koffie bij een lokale koffiefabriek en krijg je uitleg over de bijzondere graffiti art in de stad. Bovendien kun je tijdens deze tour tejo spelen, een geliefde sport in Colombia. Simpel uitgelegd: er is een bord met blokjes vol kruit en met een steen probeer je deze blokjes te raken. Het is een combinatie van bowlen en jeu de boules. Wat ik vooral bijzonder aan deze tour vond was het contact met de locals. De tour kost 35.000 pesos (ongeveer 10 euro) en begint dagelijks om 10.30 en om 13.30 uur.

Lees ook: outdoor paradijs San Gil in Colombia

bogota-colombia
bogota-colombia

6. Een kleine wereldreis in Museo el Chicó

Bogotá heeft veel musea, maar een van de leukste is toch wel Museo el Chicó. Het museum is gehuisvest in een prachtig koloniaal huis, in het noorden van de stad. Je vindt hier een collectie aan spullen uit allerlei landen. De Colombiaanse vrouw die hier ooit woonde reisde namelijk de hele wereld rond. Na haar overlijden werd haar privécollectie tentoongesteld voor bezoekers. Zelfs het Delfts Blauw uit Nederland is hier te vinden! Het gebouw is minstens even indrukwekkend.

bogota-colombia

7. Natuurpark Chicaque

Ten zuidwesten van Bogotá vind je het natuurpark Chicaque. Door de hoogte en de stijging van koude lucht blijft er vaak mist in het dal hangen, waardoor het ook wel een cloud forest wordt genoemd. Je komt hier veel vlinders, eekhoorns en diverse soorten vogels tegen. Het is mogelijk om Chicaque in één dag te bezoeken, maar het is zeker de moeite waard om in het park te overnachten. Even quality time met Moeder Natuur. Bovendien is de zonsondergang hier adembenemend.

Lees ook: Tayrona Nationaal Park in Colombia – wel of niet de moeite waard?

bogota-colombia
bogota-colombia

8. Torre Colpatria

In grote steden kan een bijzonder uitzichtspunt niet ontbreken. In Bogotá is dat de Torre Colpatria. Deze wolkenkrabber is een van de hoogste gebouwen van Colombia en zelfs van Zuid-Amerika. Vanaf de 48ste verdieping heb je een waanzinnig uitzicht over de stad, van verschillende hoeken. Houd er rekening mee dat het gebouw alleen van vrijdagavond tot en met zondag geopend is voor bezoekers.

bogota-colombia

9. Panorama’s over Bogotá: Monserrate

Een ander bijzonder uitzichtspunt is boven op de berg Monserrate. Vanaf bijna iedere straat in Bogotá zie je deze berg. Je kunt wandelend naar boven gaan, al is dit niet de meest veilige optie. Er doen namelijk veel verhalen de ronde over toeristen die tijdens deze wandeltocht worden overvallen. De beste en snelste mogelijkheid om naar boven te gaan is via de kabelbaan. Deze brengt je binnen een paar minuten naar een hoogte van 3100 meter boven zeeniveau. Neem ook een kijkje in de kerk boven op de berg.

Dit waren mijn favoriete bezienswaardigheden in Bogotá. Ken jij nog meer leuke plekken? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties hieronder!

Reacties via Facebook account

comments

8 gedachten over “9x wat te doen in Bogotá in Colombia?”

    1. Haha ja zeker eens doen! Je wordt naar best veel plekken gebracht waar je normaal anders niet zou komen. En je hebt best veel contact met de locals, erg leuk!

  1. Onwijs leuk om zoveel gave tips voor Bogotá te lezen. Ik weet vrij weinig van de stad, maar al je tips maken de stad erg aantrekkelijk. Fietsen door een wereldstad is gaaf!

    1. Wat leuk om te horen! De fietstocht vond ik inderdaad wel een van de hoogtepunten van de stad (once a Dutchy, always a Dutchy?) 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *