[:nl]15x leuke cadeaus voor jouw reislustige Valentijn (voor hem én haar)[:]

[:nl]Wil jij jouw reislustige Valentijn dit jaar verrassen met een leuk en origineel cadeau? Ik heb voor jullie 15 ideeën verzameld voor cadeaus voor reislustige mensen, zowel mannen als vrouwen. Natuurlijk is deze lijst niet alleen te gebruiken voor Valentijn, maar voor ieder moment dat je jouw reislustige lief wilt verrassen.

Leuke cadeaus voor reislustige mensen

Leuke cadeaus voor hem

1. Kookworkshop

De liefde van de man gaat door de maag zeggen ze toch? Ga samen naar een kookworkshop en leer om bijvoorbeeld sushi of een Indonesische rijsttafel klaar te maken. Leuk om samen te bereiden én op te eten.

2. Multitool reisbestek

De ideale gadget voor de avontuurlijke reiziger. Volgens mij zijn de meeste mannen gek op handige gadgets (al zou ik als vrouw dit multitool reisbestek ook fijn vinden om als cadeau te krijgen haha). Het multitool reisbestek van Ik Wil Meer Reizen is een lepel, mes, vork, kurkentrekker en een flessenopener in één. Het past gemakkelijk in je broekzak en komt ongetwijfeld van pas tijdens een volgende reis of roadtrip.

3. Bierpakket samenstellen

Bijna iedere man is blij te maken met bier. Stel zelf een pakket samen met biertjes uit verschillende landen – het liefst van landen waar hij al naartoe is geweest. Bij een bierspeciaalzaak kun je vaak de meest bijzondere biertjes vinden uit alle werelddelen. Is jouw man niet zo’n bierliefhebber? Je kunt natuurlijk ook een pakket samenstellen met wijnen of sterke dranken.

Leuke cadeaus voor haar

4. Kleurrijke handdoeken van Bohemida

Ik ben fan van de roundies van Bohemida! Deze handdoeken hebben prachtige kleuren en patronen, waardoor je zeker opvalt op het strand. Je kunt deze doeken trouwens ook gebruiken om je kamer/huis te decoreren door deze bijvoorbeeld over de bank te leggen of aan de muur te hangen.

roundie-Bohemida-Cuba

5. Buff sjaaltje

Een vriendin gaf mij een leuke Buff sjaal die je op meerdere manieren kunt dragen. Niet alleen als sjaaltje, maar bijvoorbeeld ook als haarband. Ideaal voor een vrouwelijke reiziger die wel graag wil afwisselen maar niet eindeloos veel spullen wil meenemen! De Buff sjaaltjes zijn onder andere via de website en bij Bever te koop.

6. Solid perfume stick

Deze geursticks zijn erg compact en ideaal als je tijdens het reizen toch lekker wilt ruiken maar geen flesje parfum mee wilt nemen. Deze sticks passen in een zijvak van je handtas en bovendien hoef je je tijdens het vliegen niet druk te maken om vloeistoffen, want daar vallen deze perfume sticks niet onder. Ik was zelf erg blij met de sticks van Aroamas, maar deze zijn jammer genoeg niet meer te verkrijgen in Nederland. Een fijn alternatief zijn de sticks van Le Soft Perfume, die je onder andere bij Douglas en bij de online shop Parfumania kunt kopen.

Leuke cadeaus voor allebei

7. Powerbank

Tegenwoordig is iedereen met een hoop apparatuur op pad, dus een powerbank komt altijd goed van pas. Een kleine powerbank – bijvoorbeeld deze van Trends4travel – is ideaal om je telefoon mee op te laden en past in iedere (hand-) tas.

Lees ook: reisspullen waar iedere backpacker blij van wordt #1

8. Een weekendje samen weg

Iedereen is wel in voor een weekendje weg en wat quality time samen over de grens. En dat hoeft helemaal niet veel te kosten. Zoek bijvoorbeeld via Skyscanner naar de goedkoopste tickets in de periode dat jullie weg willen gaan. Of bekijk of er interessante bustickets zijn via Flixbus. Soms heb je al retourtjes voor €10 euro! Zo beland je misschien wel op een plek waar je nog niet eerder aan had gedacht.

Lees ook: eerste hulp bij backpacken #3 – goedkope vliegtickets vinden

9. Een van jullie avonturen aan de muur

Het is altijd leuk om te zien wat anderen aan de muur hebben hangen. Dit is namelijk een van de meest prominente dingen in een ruimte. Jullie hebben vast een paar mooie foto’s samen, gemaakt tijdens een van jullie reizen. Waarom laat je deze foto’s niet afdrukken op canvas, om vervolgens boven de bank/het bed te hangen? Foto’s roepen direct herinneringen op en zo word je continu aan die leuke trip herinnerd! Via Herinneringen op Linnen kun je één foto op canvas laten afdrukken op verschillende materialen, maar er ook voor kiezen om een collage van verschillende foto’s te maken en af te drukken.

1o. Paspoorthoes

Je paspoort is misschien wel het belangrijkste item dat je meeneemt op reis. Door hem in een paspoorthoes te bewaren beschadigt deze minder snel en valt deze minder snel op als paspoort (voor diefstal). En het ziet er simpelweg best wel gaaf uit, toch? Deze van Ik Wil Meer Reizen ziet er erg leuk en authentiek uit.

voorbereiding-voor-een-reis

11. GoPro Hero 5 Black

Hij is geweldig voor foto’s en video’s, lekker compact en ook nog eens waterproof! Ik heb de GoPro Hero 5 Black al een tijdje en ben echt fan van deze actioncam. En aangezien de GoPro Hero 6 Black sinds kort uit is is ook de prijs van 5 ineens een stuk aantrekkelijker.

12. Abonnement op een reismagazine

Om inspiratie op te doen voor jullie volgende reis!

Lees ook: de tofste reisbladen voor inspiratie (betaald én gratis)

tijdschriften-reizen

13. Fitbit

Is jouw Valentijn sportief? Dan is een Fitbit het ideale cadeau. Ik kan inmiddels niet meer zonder mijn Fitbit Charge 2. Deze fitness tracker geeft – naast de tijd – onder andere jouw stappen per dag aan, volgt jouw hartslag en houdt jouw slaappatroon bij. Daarnaast is het ideaal om jouw hardloopprestaties bij te houden. Ik had het van tevoren niet verwacht, maar ik kan inmiddels niet meer zonder mijn Fitbit!

14. Reisspelletjes

Regent het de hele dag of moet je een paar uur wachten op het vliegveld? Spelletjes zijn de oplossing! Gelukkig bestaan er speciale reisvarianten van veel spellen. En ga je niet op reis? Dan kun je die spellen natuurlijk ook gewoon gezellig thuis spelen.

Lees ook: 17 leukste reisspellen om mee te nemen op reis

leukste-reisspellen-om-mee-te-nemen

15. Boek Reisfotografie. Explore, discover, capture.

We willen tegenwoordig allemaal met mooie foto’s thuiskomen en aan familie en vrienden laten zien wat voor moois we tijdens de reis hebben gezien. Het boek Reisfotografie. Explore, discover, capture is wat mij betreft een van de beste manieren om op een andere manier naar reisfotografie te kijken en zelf meer te leren over fotografie op reis. Laura Vink, auteur van het boek, is zelf reisfotograaf en maakt prachtige foto’s (check haar Instagram maar eens).

Lees ook: must read om de reisfotograaf in jezelf te wekken

reisfotografie-boek-vink-academy
reisfotografie-boek-vink-academy

Heb jij nog meer ideeën voor cadeaus voor reislustige mensen?Laat me hieronder weten wat jij jouw reislustige Valentijn zou geven!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.[:]

Reacties via Facebook account

comments